Vandsport og sikkerhed

Når man dyrker vandsport er det vigtigt at have helt styr på sikkerheden, da mange ting kan gå galt. I værste fald kan man risikere at drukne, hvis alt der går galt, går galt. Det er naturligvis ikke noget vi ønsker skal ske for nogen, og derfor kommer vi med en lille sikkerhedsguide her.

Vær altid to

Uanset hvor god man måtte være, er det meget vigtigt at man altid er to afsted, således at der er en til at kalde på hjælp eller hjælpe, hvis der måtte ske noget uforudset. Det kan ligeledes bare være ekstra hyggeligt at være to, fremfor en. Måske man kan lave nogle små mini-battles mod hinanden, eller sagt på dansk, udfordre hinanden, naturligvis indenfor fornuftens grænser!

Undersøg vejret

Det er vigtigt med god blæst når man skal ud på vandet og surfe, men det er også vigtigt ikke at drukne pga for voldsomme bølger eller lign., hver derfor meget opmærksom på vindstød og evt regn/torden. Tordenvejr er ikke godt på havet, da der er risiko for nedslag.

Hav udstyret i orden

Ligsom en håndværker skal have styr på sine sikkerhedsko, så skal en vandsportsudøver have styr på udstyret, her på våddragten samt det man gerne vil stå på når man err på vandet. En utæt tørdragt kan f.eks. være livsfarlig om vinteren, da man i værste fald kan blive trukket ned i stedet for at blive holdt varm.

Respekter elementerne

Når du har styr på udstyr, vejret samt har din kammersjuk med, så er det sidste respketen for havet. Det er ikke dig som menneske, der bestemmer noget som helst på den front. Du kan blot tage dig dine forholdsregler, men det er havet som afgør hvordan tingene skal gå. Ikke begynd at være kåd og tro du kan det hele, det er det går galt, især hvis havet er lidt aktivt.

 

Nu håber vi at du har fået lidt mere styr på sikkerheden, alt fald hvis du er ny i faget, da der er mange ting som man skal huske på, og der er også flere ting end der står skrevet her, langt flere. Mend et op til din sunde fornuft at vandsport bliver en fed ting!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *