Guide til københavnske oplevelser på vandet

Sommeren er stadig et godt stykke væk, og det er sådan det nu engang er, men det skal ikke forhindre os i at komme med et par gode forslag til sommerens oplevelser. For Københavns Kabelpark byder på lidt af hvert!

Kan vinteren noget?

En ting du kan bruge vinteren til er faktisk koldsvandstilvænning. Det lyder avanceret og har du set Korpset på TV2, har du hørt ordet før! Det handler om at træne kroppen til lidt køligere omgivelser, end man er vant til. Det skal ALTID gøres MINDST 2-3 personer, da der er risiko for hypertermi, som kan være livsfarligt.

Måden det foregår på er at I ganske enkelt hopper i baljen. Her kun to ad gangen, så der altid er en på bredden, som er tør og kan tilkalde hjælp om nødvendigt. Det sidste er meget vigtigt! Når vandet er så koldt som det nu engang er, så husk at hoppe stille og roligt i, og mærk efter hvordan kroppen tager det. Og så er der reglen om maks. 2 minutter i vandet ad gangen, da kroppen ellers begynder at lukke ned.

‘Meningen med det hele er at blive rustet bedre på når sommeren og foråret banker på, for på den måde er du bedre i stand til at holde varmen og derved bliver det lidt sjovere end ellers.

Når det så bliver sommer

Københavns havn(e) har mange muligheder og en af dem, som kan købes i form af oplevelse er SUP surfing. En super fed aktivitet, der varmt kan anbefales. Oplevelsen varer ca. 1 time og inkluderer alt det nødvendige.

Det kræver ikke at du har nogle særlige forudsætninger, men et godt helbred uden problemer med f.eks. ører, er en fordel. Derudover skal du kunne svømme, men det siger også lidt sig selv når det kommer til vandsport.

Andre oplevelser på egen hånd

Hvis du selv vil afsted og opleve lidt, så kunne det være vinterbadning i de kolde måneder eller måske en tur rundt med kablerne i kabelparken. Der er noget for alle, også selvom man er den grønneste nybegynder. Der vil altid være kompetente personer at tage fat i, når man skal i gang. Ellers kan vores forening også være til hjælp!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *