Guide til bedre balance

Efter vinterpausen hvor de fleste af os holder os på land er det tid til at komme i form og måske forbedre balancen. Hvor nogle medlemmer tager i træningscenteret eller måske begynder på andne træning er det faktisk langt de fleste af os der istedet tager ud i haven og bruger et af de træningsredskaber som langt de fleste børnefamilier alligevel har stående, trampolinen.

Skal du i træningscenter, løbe i intervaller eller cykle en tur i højt tempo kan det være svært at finde motivationen frem, men for langt de fleste er det både lettere og mere motiverende at give den gas i en halv time på havetrampolinen.

Mange har glemt at motion skal være sjovt, men skal vi holde motivationen oppe kræver det altså at det ikke bliver en sur pligt.  Og det behøver slet ikke at være kompliceret at få pulsen op, det kan nemlig klares med en række simple øvelser.

En stor fordel ved trampolinen er at variationen i træningen er så stor at din krop holder forbrændingen oppe i længere tid. Løber du samme rute på samme tid vil kroppen tilpasse sig belastiningen og du vil opleve at det er lettere, men gør du det samme på en trampolin vil du ikke opleve at det bliver lettere da der er så stor en variation.

Vil du gerne selv igang? Så er det bare om at finde en række videoer på Youtube med øvelser og begynde at hoppe. Emnet er meget populært, så du kan hnemt finde noget relevant på en hjemmeside, hvor et SEO-bureau har sørget de rigtige videoer kommer frem når du søger. Start med 5-10 minutter og udvid det løbende, men aldrig længere end at det forbliver sjovt. Husk at gøre det i intervaller på f.eks. 30 sekunder. Der er ingen der kan holde til at give den gass i 30 minutter af gangen, så derfor er det bedre med 30 sekunder høj intensitet efterfulgt af 30 sekunder med lav intensitet.

 

Artiklen er skrevet i samarbejde med Bedre Bolig Liv – Find tilbud på berg trampoliner 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *