Forsikring af vandudstyr

Skulle dit udstyr blive stjålet, er det irriterende i sig selv. Selv om det kan være en sport i dig selv igen at skulle gå på jagt efter det rigtige udstyr, er det tidskrævende og hvem siger, at man kan finde den rigtige erstatning for det udstyr man har mistet og vænnet sig til.

Værre er det, hvis det viser sig, at man ikke kan få erstatning fra forsikiringsselskabet. Hvis du vil være sikker på at kunne få erstatning, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.

Først og fremmest skal du naturligvis have en forsikring

Heldigvis vil dit vandudstyr som hovedregel være dækket gennem din indboforsikring. Næsten alle selskaber dækker via indboforsikringen småbåde op til 5.5 m, kano, kajak, wind- og kitesurfer og lignende.

Men da det er de færreste af os, der opbevarer udstyret hjemme i stuen, er der alligevel nogle ting at være opmærksom på.

Hvis du opbevarer dit udstyr udenfor, vil du kun kunne få erstatning fra dit forsikringsselskab, hvis udstyret har været låst fast til et fast punkt med lås, kæde eller lignende, der er brudt op. Påhængsmotorer op til 6 hk vil du også kunne få erstatning for, hvis den har været låst fast til båden med låsebeslag og der er tegn på voldeligt opbrud.

Opbevarer du dit udstyr i din garage eller et udhus på din matrikel, er det ikke nødvendigt, at udstyret er boltet fast.

Det er tilstrækkeligt, at garagen er aflåst og at låsen er brudt op.

Det samme gælder garagen i dit fritidshus, hvis det er her, udstyret opbevares. Hvis udstyret opbevares permanent i fritidshuset, er det fritidshusforsikringen, er dækker. Tages det med frem og tilbage, vil det være dækket af den almindelige indboforsikring. For at undgå tvivl kan det dog være rigtig god ide at sikre sig, at man har indboforsikring og fritidshusforsikring hos det samme selskab.

Hvis du transporterer dit udstyr med dig, og det bliver stjålet, får du kun dækning, hvis udstyret er opbevaret i en lukket og aflåst bagageboks eller lignende. Et aflåst telt kan i visse tilfælde også være tilstrækkeligt. Men det kræver, at du opholder dig i nærheden og at det bliver brugt til overnatning.

Lad være med at lade udstyret flyde på stranden eller i det hele taget være uaflåst. Det betragtes af forsikringsselskaberne som grov uagtsomhed, og du vil ikke have mulighed for at få erstatning – uanset, hvor du er forsikret.

Opbevarer du udstyr i din bil, kan du få erstatning, hvis bilen er brudt op.

 

Er der tale om navigationsudstyr eller andre ”tyveritækkelige” ting, kræver det dog, at udstyret er placeret i et lukket handskerum eller andre lukkede rum, i et bagagerum, som er adskilt fra kabinen eller under et bagagedækken eller en hattehylde.

Hvis du er meget interesseret i de konkrete regler, vil du kunne læse det meste i de forsikringsbetingelser, du fik, da du tegnede din indboforsikring. Du kan også downloade dem fra forsikringsselskabets hjemmeside.

Du kan godt regne med, at der ikke er den store forskel på, hvad de forskellige selskaber tilbyder på dette område. For dig vil det mest afgørende være, hvor meget du betaler i selvrisiko og hvor meget du betaler for din forsikring.

Er du interesseret i en sammenligning kan du gøre det på Tidtilforsikring.dk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *