Det rigtige sikkerhedsudstyr

Vi har netop skrevet en del om hvordan du kan være sikker på vandet på bedst mulig vis og nu er det tid til at uddybe det en smule. Sikkerhed er alt når man er afsted og er meget vigtigt i forhold til at sporten holdes sikker og sjov. Det er bestemt ikke sjovt de gange der sker ulykker, og mange ulykker kan undgås hvis man har styr på sin sikkerhed.

Hvis du går op i at sejle, som rigtig mange indenfor vandsport gør, så kender du også en del til sikkerhed og procedurer derfor. Bl.a. vigtigheden af at bruge redningsvest, som når man er på havet i bedste fald kan redde ens liv. Der er mange farer forbundet med at opholde sig på havet, selv den mest habile svømmer kan drukne, det kan enten være fordi man kommer under vandet og sluger noget havvand eller får det i lungerne, og så kan kroppen gå i chok, her er en redningsvest rar, da kroppen i så fald har langt mere svært ved at komme helt under vand.

Mange surfere bruger ikke redningsvest, selvom det burde være noget alle gjorde. Det ser ikke ligeså smart ud at komme surfene med en stor redningsvest på, men hvis en bølge tager dig og du slynges langt ned under vandet og alt vender på hovedet, så hjælper den.

I kabelparken i København kan vandet ind i mellem også gå vildt for sig, især hvis det er en blæsende dag, og der kan da også opstå bølger som man skal respektere, da det ellers let kan galt. Vi har ikke oplevet store ulykker endnu, men det kan hurtigt gå galt. Laver du kitesurfing, som jo gerne skal ske i efteråret, så er redningsvesten essensiel sammen med en god tør -eller våddragt alt efter vandets temperatur.

For lige at runde af så småt, så er sikkerhed på vandet utrolig vigtigt og en redningsvest er en simpel og billig investering i din egen sikkerhed, og den kan snildt gøre en stor forskel, når det virkelig gælder. Der fås bl.a. veste som først folder sig ud når du selv beder den om det, det kan være ved at trække i en snor eller lign.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *