Inden du kaster dig ud i de vilde vandsport, er det vigtigt at have styr på træningen hjemmefra. Det holder bestemt ikke at møde op uoplagt og ude at trit med hvad der virkelig gælder. Nemlig at udvikle sig og have sjovt og det er her træningsdelen kommer ind i billedet.

Hvorfor er træning vigtigt?

Hvis du er typen, der dyrker meget sport, så skal du bare springe videre, er du derimod typen som ikke er stærk på området endnu, så læs endelig videre her. For hvorfor er træning overhovedet vigtigt? Hvad er det man får ud af det, udover en masse sved på panden og nogle måske større muskler hvis det er styrketræningen man har fokus på?

En af de vigtigste grunde til at træning er så super vigtigt er risikoen for at få skader, det er et kendt problem også når det handler om vandsport. Når det kommer til vandsport er særligt svømmetræning en fordel, da det styrker de muskler du bruger til at holde dig ovenvande, ligesom det kan være med til at forhindre eventuelle farlige situationer.

Styrketræning skal klares i et træningscenter og det giver også god mening at gøre det der, for der er ikke andre steder hvor du kan få styrket den slags muskler, jo mindre du har et rum til overs derhjemme. Styrketræningen skal gå i balance med cardiotræningen, som du laver i havet eller i svømmehallen. Du kan se nogle forskellige træningsplaner på linket her. Det er mest til den del som klares i det lokale fitness center, omend det stadig er vigtigt at få styr på.

Når du har styr på træningen er du klar til at give dig i kast med de mange fantastiske former for vandsport.

Efter vinterpausen hvor de fleste af os holder os på land er det tid til at komme i form og måske forbedre balancen. Hvor nogle medlemmer tager i træningscenteret eller måske begynder på andne træning er det faktisk langt de fleste af os der istedet tager ud i haven og bruger et af de træningsredskaber som langt de fleste børnefamilier alligevel har stående, trampolinen.

Skal du i træningscenter, løbe i intervaller eller cykle en tur i højt tempo kan det være svært at finde motivationen frem, men for langt de fleste er det både lettere og mere motiverende at give den gas i en halv time på havetrampolinen.

Læs mere

Et af de spørgsmål vi har fået mest er hvor man finder noget billigt udstyr på at komme igang med surfing, sup, kite eller en helt 4. vandsport og svaret er at det gør du ikke. Ser vi på priserne hos Surfline som er en af de største leverandører i Danmark kan man hurtigt se at du ikke kommer langt for 5000,- Også selvom du hopper på DBA skal der penge til at komme igang og det er altså ikke sjovt at starte uden en våddragt.

 

Derfor har vi arbejdet hårdt for en delepulje og er nu endeligt kommet i mål med det første udstyr (Stor tak til vores sponsorer)

 

Her hjemme har jeg afsat 500,- i vores månedlige budget, så der er plads til at købe lidt nyt grej hvert år til nye surfer oplevelser. Nu er jeg også meget aktiv og det kan sagtens gøres for mindre, men vil du ud og lege er det stadig ikke billigt for begyndere. Det er derfor vi i klubben har lavet en pulje med udstyr du kan låne, se puljen her

 

 

Skulle dit udstyr blive stjålet, er det irriterende i sig selv. Selv om det kan være en sport i dig selv igen at skulle gå på jagt efter det rigtige udstyr, er det tidskrævende og hvem siger, at man kan finde den rigtige erstatning for det udstyr man har mistet og vænnet sig til.

Værre er det, hvis det viser sig, at man ikke kan få erstatning fra forsikiringsselskabet. Hvis du vil være sikker på at kunne få erstatning, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.

Først og fremmest skal du naturligvis have en forsikring

Heldigvis vil dit vandudstyr som hovedregel være dækket gennem din indboforsikring. Næsten alle selskaber dækker via indboforsikringen småbåde op til 5.5 m, kano, kajak, wind- og kitesurfer og lignende.

Men da det er de færreste af os, der opbevarer udstyret hjemme i stuen, er der alligevel nogle ting at være opmærksom på.

Hvis du opbevarer dit udstyr udenfor, vil du kun kunne få erstatning fra dit forsikringsselskab, hvis udstyret har været låst fast til et fast punkt med lås, kæde eller lignende, der er brudt op. Påhængsmotorer op til 6 hk vil du også kunne få erstatning for, hvis den har været låst fast til båden med låsebeslag og der er tegn på voldeligt opbrud.

Opbevarer du dit udstyr i din garage eller et udhus på din matrikel, er det ikke nødvendigt, at udstyret er boltet fast.

Det er tilstrækkeligt, at garagen er aflåst og at låsen er brudt op.

Det samme gælder garagen i dit fritidshus, hvis det er her, udstyret opbevares. Hvis udstyret opbevares permanent i fritidshuset, er det fritidshusforsikringen, er dækker. Tages det med frem og tilbage, vil det være dækket af den almindelige indboforsikring. For at undgå tvivl kan det dog være rigtig god ide at sikre sig, at man har indboforsikring og fritidshusforsikring hos det samme selskab.

Hvis du transporterer dit udstyr med dig, og det bliver stjålet, får du kun dækning, hvis udstyret er opbevaret i en lukket og aflåst bagageboks eller lignende. Et aflåst telt kan i visse tilfælde også være tilstrækkeligt. Men det kræver, at du opholder dig i nærheden og at det bliver brugt til overnatning.

Lad være med at lade udstyret flyde på stranden eller i det hele taget være uaflåst. Det betragtes af forsikringsselskaberne som grov uagtsomhed, og du vil ikke have mulighed for at få erstatning – uanset, hvor du er forsikret.

Opbevarer du udstyr i din bil, kan du få erstatning, hvis bilen er brudt op.

 

Er der tale om navigationsudstyr eller andre ”tyveritækkelige” ting, kræver det dog, at udstyret er placeret i et lukket handskerum eller andre lukkede rum, i et bagagerum, som er adskilt fra kabinen eller under et bagagedækken eller en hattehylde.

Hvis du er meget interesseret i de konkrete regler, vil du kunne læse det meste i de forsikringsbetingelser, du fik, da du tegnede din indboforsikring. Du kan også downloade dem fra forsikringsselskabets hjemmeside.

Du kan godt regne med, at der ikke er den store forskel på, hvad de forskellige selskaber tilbyder på dette område. For dig vil det mest afgørende være, hvor meget du betaler i selvrisiko og hvor meget du betaler for din forsikring.

Er du interesseret i en sammenligning kan du gøre det på Tidtilforsikring.dk.

 

Sommeren er stadig et godt stykke væk, og det er sådan det nu engang er, men det skal ikke forhindre os i at komme med et par gode forslag til sommerens oplevelser. For Københavns Kabelpark byder på lidt af hvert!

Kan vinteren noget?

En ting du kan bruge vinteren til er faktisk koldsvandstilvænning. Det lyder avanceret og har du set Korpset på TV2, har du hørt ordet før! Det handler om at træne kroppen til lidt køligere omgivelser, end man er vant til. Det skal ALTID gøres MINDST 2-3 personer, da der er risiko for hypertermi, som kan være livsfarligt.

Måden det foregår på er at I ganske enkelt hopper i baljen. Her kun to ad gangen, så der altid er en på bredden, som er tør og kan tilkalde hjælp om nødvendigt. Det sidste er meget vigtigt! Når vandet er så koldt som det nu engang er, så husk at hoppe stille og roligt i, og mærk efter hvordan kroppen tager det. Og så er der reglen om maks. 2 minutter i vandet ad gangen, da kroppen ellers begynder at lukke ned.

‘Meningen med det hele er at blive rustet bedre på når sommeren og foråret banker på, for på den måde er du bedre i stand til at holde varmen og derved bliver det lidt sjovere end ellers.

Når det så bliver sommer

Københavns havn(e) har mange muligheder og en af dem, som kan købes i form af oplevelse er SUP surfing. En super fed aktivitet, der varmt kan anbefales. Oplevelsen varer ca. 1 time og inkluderer alt det nødvendige.

Det kræver ikke at du har nogle særlige forudsætninger, men et godt helbred uden problemer med f.eks. ører, er en fordel. Derudover skal du kunne svømme, men det siger også lidt sig selv når det kommer til vandsport.

Andre oplevelser på egen hånd

Hvis du selv vil afsted og opleve lidt, så kunne det være vinterbadning i de kolde måneder eller måske en tur rundt med kablerne i kabelparken. Der er noget for alle, også selvom man er den grønneste nybegynder. Der vil altid være kompetente personer at tage fat i, når man skal i gang. Ellers kan vores forening også være til hjælp!

Vi har netop skrevet en del om hvordan du kan være sikker på vandet på bedst mulig vis og nu er det tid til at uddybe det en smule. Sikkerhed er alt når man er afsted og er meget vigtigt i forhold til at sporten holdes sikker og sjov. Det er bestemt ikke sjovt de gange der sker ulykker, og mange ulykker kan undgås hvis man har styr på sin sikkerhed.

Hvis du går op i at sejle, som rigtig mange indenfor vandsport gør, så kender du også en del til sikkerhed og procedurer derfor. Bl.a. vigtigheden af at bruge redningsvest, som når man er på havet i bedste fald kan redde ens liv. Der er mange farer forbundet med at opholde sig på havet, selv den mest habile svømmer kan drukne, det kan enten være fordi man kommer under vandet og sluger noget havvand eller får det i lungerne, og så kan kroppen gå i chok, her er en redningsvest rar, da kroppen i så fald har langt mere svært ved at komme helt under vand.

Mange surfere bruger ikke redningsvest, selvom det burde være noget alle gjorde. Det ser ikke ligeså smart ud at komme surfene med en stor redningsvest på, men hvis en bølge tager dig og du slynges langt ned under vandet og alt vender på hovedet, så hjælper den.

I kabelparken i København kan vandet ind i mellem også gå vildt for sig, især hvis det er en blæsende dag, og der kan da også opstå bølger som man skal respektere, da det ellers let kan galt. Vi har ikke oplevet store ulykker endnu, men det kan hurtigt gå galt. Laver du kitesurfing, som jo gerne skal ske i efteråret, så er redningsvesten essensiel sammen med en god tør -eller våddragt alt efter vandets temperatur.

For lige at runde af så småt, så er sikkerhed på vandet utrolig vigtigt og en redningsvest er en simpel og billig investering i din egen sikkerhed, og den kan snildt gøre en stor forskel, når det virkelig gælder. Der fås bl.a. veste som først folder sig ud når du selv beder den om det, det kan være ved at trække i en snor eller lign.

Når man dyrker vandsport er det vigtigt at have helt styr på sikkerheden, da mange ting kan gå galt. I værste fald kan man risikere at drukne, hvis alt der går galt, går galt. Det er naturligvis ikke noget vi ønsker skal ske for nogen, og derfor kommer vi med en lille sikkerhedsguide her.

Vær altid to

Uanset hvor god man måtte være, er det meget vigtigt at man altid er to afsted, således at der er en til at kalde på hjælp eller hjælpe, hvis der måtte ske noget uforudset. Det kan ligeledes bare være ekstra hyggeligt at være to, fremfor en. Måske man kan lave nogle små mini-battles mod hinanden, eller sagt på dansk, udfordre hinanden, naturligvis indenfor fornuftens grænser!

Undersøg vejret

Det er vigtigt med god blæst når man skal ud på vandet og surfe, men det er også vigtigt ikke at drukne pga for voldsomme bølger eller lign., hver derfor meget opmærksom på vindstød og evt regn/torden. Tordenvejr er ikke godt på havet, da der er risiko for nedslag.

Hav udstyret i orden

Ligsom en håndværker skal have styr på sine sikkerhedsko, så skal en vandsportsudøver have styr på udstyret, her på våddragten samt det man gerne vil stå på når man err på vandet. En utæt tørdragt kan f.eks. være livsfarlig om vinteren, da man i værste fald kan blive trukket ned i stedet for at blive holdt varm.

Respekter elementerne

Når du har styr på udstyr, vejret samt har din kammersjuk med, så er det sidste respketen for havet. Det er ikke dig som menneske, der bestemmer noget som helst på den front. Du kan blot tage dig dine forholdsregler, men det er havet som afgør hvordan tingene skal gå. Ikke begynd at være kåd og tro du kan det hele, det er det går galt, især hvis havet er lidt aktivt.

 

Nu håber vi at du har fået lidt mere styr på sikkerheden, alt fald hvis du er ny i faget, da der er mange ting som man skal huske på, og der er også flere ting end der står skrevet her, langt flere. Mend et op til din sunde fornuft at vandsport bliver en fed ting!

Så fik vi endeligt det sidste udstyr til vores drone i hus og som du kan se på billedet har vi allerede været ude og lege! Samtidig kan vi afsløre at vi har fået en samarbejdspartner der har sikret os Stand Up Paddleboards til klubben, nok til at vi kan starte et helt hold med op til 10 personer!

Med det sagt vil jeg hoppe direkte til dem der har hjulpet os og fortælle lidt mere om dem!

 

Playstuff – Gadgets til Drengerøve

Playstuff er en ny butik med forskellige gadgets. Det spændende er dog deres sektion med udstyr til vandsport som passer perfekt ind i vores målgruppe. Det er meningen at dette skal blive begyndelsen på et langt samarbejde hvor den første del har været 12 Stand Up Paddleboards der er blevet indkøbt til en god pris.

For at få størst mulig succes med det har vi valgt først at starte holdet til foråret. Ud over 1-2 ugentlige hold regner vi også med at det bliver muligt selv at låne dem når man er medlem af klubben og vi vil leje dem ud for at tjene lidt ekstra til klubkassen.

Vil du se lidt nærmere på udstyret? Så hop over til Playstuff her

 

Indbetalings Bonusser – Et Godt Udgangspunkt til Betting

Firmaet indbetalings bonusser har ikke som sådan noget med vandsport at gøre, men der er en del af os i klubben der better på surfing og andre sportsgrene og vi valgte at give dem muligheden for at hjælpe os med vores sidste udstyr til video imod at de får eksponering i vores videoer.

Et samarbejde der nok skal komme til glæde for alle parter.

Vil du vide mere ? Så gå til velkomstbonus her

 

Selvom vi endnu ikke officielt er blevet en klub har vi haft et mindre overskud ved flere af de arrangementer vi har afholdt indtil videre og det har vi bestemt os for løbende at bruge på indkøb af udstyr.

 

Listen over ønsker er lang, men en af de ting vi gerne vil er lave lækkert præsentationsmateriale af vores aktiviteter og hvilken bedre måde at gøre det på end at have en drone i klubben som vi løbende bruger til at optage flere af vores events på! Valget faldt på en DJI Phantom der er den måske mest kendte drone i dag og også en af de bedste til semi-professionelle optagelser. Den har en lang række spændende funktioner som at den kan følge personer på vandet, selv flyve tilbage på land hvis den mister signalet og meget andet der gør den til et perfekt valg for os.

Vi har sammen med dronen valgt at købe en ”redningsflåde” da vi primært flyver over vand, det er basalt set en lille flåde der puster sig op hvis den kommer i vandet og det betyder at vi kan redde den hvis noget skulle ske. På samme tid har vi også altid et par store flasker med demineraliseret vand til at skylle den hvis det skulle ske da saltvand og elektronik ikke er en god kombination. Vi glæder os meget til at vise jer de første optagelser med dronen og kommer helt sikkert snart med en præsentationsvideo af hvad vi har afholdt af events i klubben.

 

Vi søger en person der løbende vil hjælpe os med redigering af materialet, vi er selv i gang nu, men det er en opgave vi gerne vil finde en frivillig der har lyst til at hjælpe med. Til gengæld vil dit navn komme med i alle videoerne og vi vil løbende få en række andre fordele til vores frivillige.

 

Næste indkøb bliver et par wakeboards så i kan låne af os frem for at betale når vi tager ud på banen på Amager og så en række våddragter i forskellige størrelser.

Det kan være en dyr hobby at starte med at surfe, stå på wakeboard eller snorkle når bare en våddragt i specialmål let render op i 3-4.000,-  læg dertil et board til 5-7.000,- og alt tilbehøret så kan det hurtigt være en sport der er for dyr for de fleste.

Heldigvis er der flere steder mulighed for at leje udstyr på time eller dagsbasis, men nogle ting er man bare nød til selv at eje.

 

Rabataftaler for klubben

Vi arbejder netop nu på at få en række rabataftaler kun for vores medlemmer, der for de fleste gerne skulle betyde at kontingentet faktisk er gratis da den rabat du opnår på dine normale køb udgør kontingentet.

Der er et stykke vej endnu, men vi har en dialog kørende med en række butikker og håber at få en række faste partnere til klubben der både kan hjælpe os med rabatter og udstyr.

 

Årets bedste tilbud

En gang om året er der dog mulighed for bedre rabatter end vi kan hjælpe dig med, og det er når butikkerne rydder op i lagrene under Black Friday, det er her du finder de bedste tilbud i 2017 og personligt er det også ofte her jeg foretager de store indkøb. Sidste år havde de fleste butikker som Surfline, Westvind og mange andre gode rabatter på store som små ting og jeg fik f.eks. selv et nyt board og en masse tilbehør til mit Go Pro kamera

Når du selv skal ud og finde de gode tilbud er det derfor den sidste fredag i November